Recept

Kipfilet met feta, aardappeltjes, erwten en tuinbonen

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

bereiding
  1. 1

    Verwarm de oven voor op 160°C. Blancheer de tuinbonen 6 minuten in lichtgezouten water, laat ze schrikken in ijswater. Laat uitlekken en duw ze uit hun velletjes. Blancheer de erwten 5 minuten in lichtgezouten water, laat ze schrikken in ijswater en laat uitlekken.

  2. 2

    Smelt 30 g boter en bestrijk er de kip let mee. Kruid met peper en zout en bak de kip 20 minuten in de oven.

  3. 3

    Snij de aardappelen in stukken. Spoel de dille, hak grof. Pel en snipper de sjalot. Verwarm 1 eetlepel boter en 3 eetlepels olijfolie in een pan en bak daarin de aardappeltjes lichtbruin. Voeg de sjalotten toe en stoof ze glazig. Voeg vervolgens de tuinbonen, erwten en dille toe. Schep geregeld om. Kruid met peper en zout. Besprenkel met citroensap.

  4. 4

    Haal het vlees uit de oven en snij het in plakken. Verkruimel de feta boven de pan met groenten en schep goed om. Verdeel de groenten over vier borden en leg er de kip bovenop. Serveer meteen.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Kipfilet met feta, aardappeltjes, erwten en tuinbonen

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!