Inktvis in pittige tomatensaus
bereiding
-
1
Pel en snipper de kno ook. Spoel en snipper de peterselieblaadjes én -steeltjes. Verwarm 1 eetlepel olijfolie in een hoge kookpot op middelhoog vuur. Stoof de knoflook en peterseliesteeltjes aan met het laurierblad en de citroenzeste. Leg de inktvis er bovenop en kruid met zwarte peper en zout. Zet het deksel op de pot en laat de inktvis 50 à 60 minuten garen.
-
2
Haal de inktvis uit de pot en snij de tentakels in stukken. Bewaar het kookvocht. Pel en ontpit de tomaten, snij ze in blokjes. Verhit 2 eetlepels olijfolie in een pan en voeg de tomatenblokjes toe. Kruid met chilipeper en een snuif zeezout. Doe er de stukken inktvis bij en laat even stoven.
-
3
Zeef het kookvocht van de inktvis en voeg toe aan de tomaten. Laat nog vijf minuten verder garen. Tip! Lekker met brood.