Tomaten-pastasalade
bereiding
-
1
Kook de pasta gaar in gezouten water volgens de aanwijzingen op de verpakking en laat uitlekken en afkoelen.
-
2
Pel de ui en snij in ringen. Schil de avocado, verwijder de pit, snij het vruchtvlees in stukken en sprenkel er het sap van 1 limoen over. Was de tomaten en snij ze in stukken. Was de paprika, snij doormidden, verwijder de zaadjes en zaadlijsten en snij in lange reepjes. Spoel de koriander, schud droog en haal de blaadjes van de steeltjes.
-
3
Doe de afgekoelde pasta in een mengkom en voeg er de stukken tomaat en avocado, de uienringen en de paprikareepjes aan toe. Hussel alles goed door elkaar.
-
4
Maak een vinaigrette met de maïsolie, het sap van de andere limoen, een flinke snuif chilipoeder, peper en zout, en doe bij de pasta. Hussel alles nog een keer door elkaar zodat de vinaigrette zich goed verdeelt en werk af met de blaadjes koriander. Heerlijk bij kip, gebakken in de pan of op de barbecue.