Zomere vislasagne
bereiding
-
1
Kruis voor de saus de tomaten in, dompel ze in heet water, laat ze schrikken onder koud water, pel ze en snij ze in blokjes. Spoel de oregano, schud droog en hak fijn. Pel de sjalot en de knoflook teentjes en snipper beide fijn.
-
2
Fruit de ui en de knoflook glazig in een scheut olijfolie, doe er de tomatenblokjes en de gehakte kruiden bij en laat 10 minuten sudderen. Roer er de tomaten puree door, en eventueel wat water, laat even sudderen en mix. Kruid met peper en zout. Verwarm de oven voor op 180°C.
-
3
Spoel het basilicum, schud droog en hak de blaadjes fijn. Klop de mascarpone los, roer er de parmezaan en het gehakt basilicum door en kruid met peper en zout.
-
4
Snij de vis in dunne plakjes. Vet een ovenschaal in. Bedek de bodem met lasagnevellen. Giet er 1/3vandesausopendekafmet plakjes vis. Lepel er 1/3 van de mas carpone over. Herhaal tot alles op is en eindig met mascarpone.
-
5
Spoel de cocktailtomaten, dep droog, leg ze op de lasagne en duw ze lichtjes in de mascarpone. Besprenkel de lasagne met olie en verkruimel er de geitenkaas over. Bak de lasagne 30 minuten in de warme oven.