Frittata met zucchini
bereiding
-
1
Pel de ui en snij ‘m in fijne blokjes. Spoel de courgettebloemen en dep ze droog. Snij ze van hun steel en snij de steel in plakjes.
-
2
Klop de eieren los en schuimig. Voeg de parmezaan toe en kruid met peper en zout.
-
3
Verhit 4 eetlepels olijfolie in een pan, sauteer de courgettebloemen voorzichtig. Haal ze uit de pan, kruid met peper en zout. Sauteer in dezelfde olie de plakjes courgette en de ui. Meng de plakjes courgette en ui met de losgeklopte eieren. Snij de mozzarellabolletjes in grove plakjes, voeg ze toe aan het mengsel. Hou er enkele apart om boven op de frittata te leggen.
-
4
Giet extra olijfolie in de pan en giet er het eimengsel in. Leg de courgettebloemen erbovenop en druk ze zachtjes in het eimengsel. Verdeel de extra mozzarellabolletjes over de frittata en laat ‘m ongeveer 30 minuten op een heel zacht vuurtje garen onder deksel. Of bak hem 25 à 30 minuten in een oven van 180°C.