Hartige taart met courgette en basilicum
bereiding
-
1
Verwarm de oven voor op 180°C. Rol het bladerdeeg open op een bakplaat met bakpapier. Snij rondom een reep van 1 cm breed van het deeg en leg die vervolgens op de lap deeg als verhoogde rand. Plak de twee laagjes op elkaar met losgeklopte eidooier. Bestrijk ook de bovenkant van het randje met eidooier. Duw aan met een vork. Prik gaatjes in het deeg. Leg een vel bakpapier met een gewicht (zoals een kleinere aardewerken bakvorm) op het deeg en bak de bodem 15 minuten blind in de oven.
-
2
Spoel de courgettes, dep ze droog en snij ze in plakjes van 3 mm dik. Snij de mozzarella eerst in plakken en snij dan elke plak in vieren.
-
3
Schik de plakjes courgette op de voorgebakken bodem, stop er af en toe een stukje mozzarella tussen. Kruid met peper en zout en besprenkel met olijfolie. Bak de taart 25 minuten in de oven.
-
4
Spoel het basilicum en snipper het fijn. Strooi het over de taart. Serveer meteen.