Gegrilde balsamicosteak met rode aardappelen
bereiding
-
1
Verwarm de oven voor op 190°C. Spoel de aardappelen en snij ze in gelijke stukken. Leg ze in een ovenschaal, besprenkel met olijfolie. Maak het chilipepertje schoon, snipper het fijn en strooi het over de aardappelen. Kruid met peper en zout en zet 35 minuten in de oven.
-
2
Laat de grillpan of de barbecue goed heet worden. Wrijf de steak in met olijfolie. Gril ‘m tot de gewenste gaarheid.
-
3
Spoel de tomaat, parika en sla. Snij de tomaat en paprika in grove stukken, scheur de sla in repen. Pel en snipper de knoflook en de ui. Meng alle ingrediënten tot een salade.
-
4
Meng 3 el olijfolie met de rodewijnazijn en bruine suiker tot een vinaigrette en breng op smaak met peper en zout. Giet over de gemengde salade.
-
5
Doe de salade op een serveerschaal. Snij de steak in plakjes en leg ze bij de salade. Besprenkel het vlees met de balsamicocrème. Serveer met de gebakken rode aardappeltjes.