Gegrilde onglet met krieltjes, kersensalsa, Romeinse sla en blauwe kaas
bereiding
-
1
Kook de krieltjes beetgaar in gezouten water en hou ze warm. Je kunt ze later ook nog even opwarmen op de barbecue.
-
2
Maak de salsa. Spoel en ontpit de kersen en snij ze in grove stukken. Pel de ui en snipper ‘m heel fijn. Hak de blaadjes van de peterselie grof. Meng de kersen met de chilivlokken, de ui, de peterselie, het citroensap en de olijfolie. Kruid met peper en zout. Bewaar in de koelkast.
-
3
Spoel de slakropjes en snij ze overlangs doormidden. Wrijf het vlees en de sla in met olijfolie en kruid met peper en zout. Gril alles kort op de barbecue. Beleg met stukjes blauwe kaas en laat nog even opwarmen op de grill of barbecue. Besprenkel de sla met citroensap.
-
4
Serveer het vlees met de krieltjes, de kersensalsa, de gegrilde Romeinse sla en extra blauwe kaas.