Quinoasalade met sesamkip
bereiding
-
1
Spoel de quinoa en kook gaar in gezouten water, volgens de aanwijzingen op de verpakking. Laat afkoelen.
-
2
Schil de komkommer, snij overlangs doormidden en verwijder de zaadjes. Spoel de paprika. Snij de groenten in kleine blokjes. Maak de lente-uitjes schoon en snij ze in fijne ringen.
-
3
Meng de specerijen met de gember, peterselie en munt. Roer er het citroensap en de olijfolie door. Kruid de vinaigrette met peper en zout en maak er de quinoa mee aan. Snij de granaatappel doormidden en maak de pitjes los. Strooi ze over de quinoa.
-
4
Dep de kipfilet droog en snij in stukjes. Bak ze krokant in wat boter, strooi er de sesamzaadjes over en kruid met peper en zout.
-
5
Pel de knoflook, pers het bij de yoghurt en kruid met peper en zout. Serveer de quinoa met yoghurtdressing en de kip.