Recept

Honing-amaretto-ijs met nectarines en amarettikoekjes

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

bereiding
  1. 1

    Warm de melk op. Klop de eidooiers in een metalen mengkom met de suiker en de amaretto au bain-marie tot een dikke crème. Meng er een flinke scheut warme melk onder en giet bij de rest van de warme melk. Warm al roerend op een zacht vuur op tot het bindt.

  2. 2

    Zet de pan met de crème in een ijsbad en klop tot de crème afgekoeld is. Roer er de berghoning door. Klop de slagroom stijf en spatel deze door de crème.

  3. 3

    Draai de crème in 30 minuten tot ijs in de ijsmachine, schep over in de vorm en vries in. Heb je geen ijsmachine, schep het mengsel dan meteen in de vorm en zet die 4 uur in de diepvries. Schep om het halfuur om.

  4. 4

    Spoel de nectarines, snij ze doormidden, verwijder de steen en snij het vruchtvlees in partjes of plakjes. Verwarm de honing in een steelpannetje, doe er de nectarines bij, druppel er het citroensap over en schep om tot de nectarines mooi glanzen. Verkruimel de koekjes. Serveer het ijs met het fruit en de koekjescrunch.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Honing-amaretto-ijs met nectarines en amarettikoekjes

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!