Tomatensalade met sardines en venkel
bereiding
-
1
Schil en halveer de aardappelen. Kook ze in 10 minuten beetgaar. Laat ze afkoelen en snij in plakjes.
-
2
Pel de knoflook en snij in flinterdunne plakjes. Bak ze goudbruin in olijfolie en laat uitlekken op keukenpapier.
-
3
Meng 4 eetlepels olijfolie met de azijn, de honing en wat citroensap. Kruid met peper en zout. Maak het pepertje schoon en snij het zonder de zaadjes in ringen. Schep onder de dressing.
-
4
Pel de rode ui en snij in halve ringen. Spoel de rest van de groenten en maak ze schoon. Blancheer de erwten 4 minuten in net niet kokend water. Laat even schrikken onder koud water.
-
5
Snij de venkel met een mandoline in flinterdunne plakken. Snij ook de komkommer in plakjes. Halveer kleine tomaatjes en snij de grotere in dunne plakken en partjes zodat je een mooie mengeling krijgt. Snij de olijven in plakjes.
-
6
6 Schep alle groenten onder elkaar en meng met de dressing. Hussel de aardappelplakjes er voorzicht onder. Werk de salade af met de sardines, de gebakken knoflook, een flinke draai van de pepermolen en nog een scheutje olijfolie.