Recept

Gegrilde sardines met venkel en tomaat

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Is er iets lekkerder dan verse sardines van op de grill?

bereiding
  1. 1

    Snij de citroen in plakjes. Kruid de binnenkant van de visjes met peper en zout en vul elke holte met 1 takje dille, 1 takje tijm en de plakjes citroen.

  2. 2

    Pel en pers de knoflook. Maak de venkel schoon en snij de knol in reepjes. Hou het venkelloof bij. Spoel de tomaten en snij ze in blokjes.

  3. 3

    Stoof de venkel op een laag vuur zacht in olijfolie. Kruid ze met de rest van de tijm, peper en zout. Zorg dat de venkel zacht en licht gekaramelliseerd is.

  4. 4

    Voeg de knoflook en de tomatenblokjes toe aan de venkel en laat ze 5 minuten samen garen. Kruid nog eens met peper en zout.

  5. 5

    Wrijf de visjes in met olijfolie en kruid ook de buitenkant met peper en zout. Gril ze gaar op een hete grill. Serveer de sardines met de gebakken venkel en tomaat en werk ze af met het venkel­loof.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Gegrilde sardines met venkel en tomaat

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!