Recept

Pasta alla sorrentina

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

bereiding
  1. 1

    Verwarm de ovengrill voor. Pel en snipper de ui en de knoflook. Spoel de wortelen en snij ze in dunne schijfjes. Fruit aan in de olijfolie. Voeg de passata toe, kruid met peper en zout en laat op een zacht vuur sudderen.

  2. 2

    Kook de pasta beetgaar. Snij de mozzarella in stukjes.

  3. 3

    Giet de pasta af en doe hem in een ovenschaal. Schenk er de saus bij en strooi er de mozzarellablokjes over. Meng goed. Strooi er de pecorino over en zet de pasta 5 minuten onder de ovengrill.

  4. 4

    Spoel en snipper het basilicum. Werk de pastaschotel ermee af en serveer meteen.

    Ook lekker! Je kunt ook verse oregano in plaats van basilicum toevoegen. Maar: gebruik deze twee kruiden nooit samen! Dat is echt not done in de Italiaanse keuken.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Pasta alla sorrentina

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!