Pasta alla vodka van Gigi Hadid
bereiding
-
1
Pel en snipper de ui en de knoflook. Smelt wat boter in een pan en stoof de ui en knoflook glazig. Halveer het pepertje in de lengte, verwijder de zaadlijsten en stoof het mee.
-
2
Voeg de tomatenpuree toe, bak even mee en blus met een scheut vodka.
-
3
Voeg de room toe. Snipper een paar blaadjes vers basilicum en doe het bij de saus. Laat 5 minuten zachtjes pruttelen, roer geregeld om.
-
4
Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af en bewaar wat van het kookvocht.
-
5
Doe de pasta bij de saus, voeg een pollepel van het kookvocht toe en zoveel geraspte parmezaan als je lekker vindt. Schep goed om.
-
6
Voeg opnieuw een beetje van het kookvocht toe, samen met 2 eetlepels boter, en roer opnieuw om.
-
7
Werk af met geraspte parmezaan en wat extra basilicum.