Recept

Gevogeltespiesjes met pindasaus

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

bereiding
  1. 1

    Hak gember en knoflook fijn voor de marinade. Meng met de specerijen, suiker en kokosmelk.

  2. 2

    Verwijder het vet van de eend. Snij de kip en de eend in lange repen. Leg in een schaal en over­ giet met de marinade. Laat 2 uur afgedekt marineren in de koelkast.

  3. 3

    Verhit de olie voor het sausje en voeg er de kerrie en het chili­ poeder aan toe. Roer goed tot de aroma’s vrijkomen. Doe er de suiker, wat zout en de pindakaas bij. Roer goed. Meng de kokos­ melk door de saus. Breng aan de kook en laat op laag vuur 10 minuten pruttelen.

  4. 4

    Prik het vlees op houten spiesjes. Bak ze in de grillpan, op de barbecue of onder de ovengrill goudbruin aan alle kanten. Serveer met de saus en werk af met koriander en limoen.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Gevogeltespiesjes met pindasaus

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!