Recept

Courgettetaart met mozzarella

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

bereiding
  1. 1

    Spoel de courgettes en snij ze overlangs in fijne plakken. Leg ze in een ondiepe schaal. Besprenkel ze met 4 eetlepels olie en het citroensap. Bestrooi met 2 eetlepels gehakte kruiden. Kruid met peper en zout en laat 20 minuten marineren in de koelkast.

  2. 2

    Laat de mozzarella uitlekken en snij in blokjes. Pel en pers de knoflook. Meng met de ricotta, de rest van de kruiden en 2 eetlepels olie. Roer er de mozzarella door en kruid met peper en zout.

  3. 3

    Verwarm de oven voor op 200°C. Bedek een bakplaat met bakpapier.

  4. 4

    Rol het bladerdeeg uit en leg op de bakplaat. Bestrijk met het kaasmengsel, maar blijf enkele cm van de rand.

  5. 5

    Neem de courgettelinten uit de marinade, laat ze uitlekken en beleg er de taart mee. Besprenkel met marinade. Plooi de deegranden naar binnen en bestrijk ze met de eidooier. Bak 35 minuten in de oven.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Courgettetaart met mozzarella

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!