Chili con carne-soep met romige dip
bereiding
-
1
Pel en halveer de rode uien en snij ze in halve ringen. Pel en snipper de knoflook. Snipper de chilipeper zonder zaadjes fijn. Fruit de ui met de knoflook en de chilipeper glazig in olijfolie.
-
2
Snij het vlees in blokjes van 1 cm. Doe ze bij in de pan en stoof kort mee.
-
3
Schil de wortelen en snij ze in stukjes. Maak de paprika’s schoon en snij ze in blokjes. Doe de
groenten bij het vlees, stoof nog even mee. Kruid met komijn, chilipoeder, peper en zout. Voeg de tomatenblokjes toe. -
4
Spoel de rode bonen en de mais, en laat uitlekken. Voeg ze met de rijst bij de chili. Schenk er de bouillon bij. Laat de soep 1 tot 1,5 uur sudderen, tot het vlees botermals is.
-
5
Pel de avocado, plet grof met een vork. Besprenkel met limoensap en kruid met peper en zout. Bak de wraps kort krokant in de grillpan of oven. Breek in stukken.
-
6
Serveer de soep met de avocadodip en de krokante wraps. Werk af met koriander.