Recept

Lobster roll

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

bereiding
  1. 1

    Breng een grote pot met ruim gezouten water aan de kook. Kook de kreeften één voor één. Leg ze met de kop eerst in het water en gaar ze enkele minuten tot ze helemaal rood zijn. Laat ze afkoelen.

  2. 2

    Leg de kreeft op een snijplank. Neem een groot scherp mes en plaats de punt van het mes in het kuiltje tussen de ogen van de kreeft. Snij de kreeft in één beweging overlangs door. Verwijder het darmkanaal, de lever en de maag. Hak met een hakmes de twee scharen van de kreeft af. Kraak de schaal van de scharen met de achterkant van je mes en trek het vlees uit de scharen met een kreeftenvork. Neem het vlees uit de staart en snij het in stukjes.

  3. 3

    Spoel de ijsbergsla, zwier droog en snipper fijn. Kruid met peper en zout en besprenkel met olijfolie. Spoel alle groene kruiden en snipper fijn. Snij de lente-uitjes in ringen en meng met de kruiden, de mayonaise en het limoensap. Breng op smaak met peper en grof zeezout.

  4. 4

    Snij de broodjes doormidden en vul ze met de sla, het kreeftenvlees en de kruidenmayonaise.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Lobster roll

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!