Perentaart met honing en Griekse yoghurt
bereiding
-
1
Verwarm de oven voor op 150°C. Beboter de springvorm en bedek de bodem met bakpapier.
-
2
Klop de boter glad met de suiker. Voeg de eieren, één na één, toe. Schep telkens goed om.
Giet de honing, de bloem, het griesmeel, het amandelpoeder en het oranjebloesemwater erbij en meng goed. -
3
Doe de helft van het beslag in de bakvorm, leg de peren erop (hou er vijf apart voor de afwerking) en doe de rest van het beslag erover. Bak ± 1 uur in de oven, controleer met een prikker of de cake gaar is. Laat afkoelen op een rooster.
-
4
Rooster de amandelschilfers in een pan zonder vetstof. Schep een dikke laag yoghurt op de afgekoelde cake en schik er de vijf peertjes op. Werk af met geroosterde amandelschilfers en bieslookbloempjes.