Recept

Cheesecake in glaasjes

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Een heerlijke cheesecake die je makkelijk maakt én serveert in glaasjes.

Waar vind je gelatinepoeder? 

Gelatinepoeder koop je in grotere supermarkten of horecaspeciaalzaken. Het is ideaal om mousses, bavarois en vruchtengelei te binden. Als je het gelatinepoeder hebt toegevoegd aan de op te stijven vloeistof, mag die niet meer koken. Anders verliest de gelatine haar bindkracht.

bereiding
  1. 1

    Klop de roomkaas romig met de Griekse yoghurt, het citroensap en de citroenschil. Week de gelatineblaadjes 5 minuten in koud water.

  2. 2

    Verwarm de room met de suiker en los er de uitgeknepen gelatineblaadjes in op. Roer de gelatine goed los. Hou 1/3 van het roomkaasmengsel apart. Roer de room door de rest van het roomkaasmengsel. Verdeel dit mengsel over 5 glaasjes en laat ze 1 uur opstijven in de koelkast.

  3. 3

    Breng de frambozen met de honing en een scheutje water aan de kook. Roer er het gelatinepoeder onder en laat het mengsel wat afkoelen. Hou 2 eetlepels van de frambozencoulis apart en verdeel de rest over de roomkaas in de glaasjes. Laat ze opnieuw 1 uur opstijven in de koelkast.

  4. 4

    Meng de apart gehouden coulis onder het apart gehouden roomkaasmengsel. Verdeel het roze mengsel over de opgesteven coulis in de glaasjes. Laat ze opnieuw minstens 1 uur opstijven in de koelkast.

  5. 5

    Werk de glaasjes voor het serveren af met de extra frambozen en wat koekjeskruimels.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Cheesecake in glaasjes

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!