Chocoladehoedjes met karamel en popcorn
bereiding
-
1
Verwarm de oven voor op 160°C. Beboter de muffinvorm en bestuif met bloem.
-
2
Smelt de boter en zet opzij. Klop de eieren witschuimig met de suiker. Zeef de bloem met het cacaopoeder, bakpoeder, bicarbonaat en een snuifje zout in een mengkom.
-
3
Meng het door de opgeklopte eieren. Voeg de melk, espresso en de gesmolten boter toe en meng tot een romig beslag. Verdeel over de muffinvormpjes en bak 25 à 30 minuten in de oven. Laat even afkoelen in de vorm, ontvorm en laat verder afkoelen op een rooster.
-
4
Doe de eiwitten met de suiker in een droge, hittebestendige kom. Zet de kom in een kookpot
met water en klop met de suiker tot een temperatuur van 65°C. Haal van het vuur en klop in 5 à 10 minuten met een mixer stijf. Mix de boter er beetje bij beetje door. Voeg als laatste de karamelsaus toe en klop luchtig. Schep in een spuitzak met een gekarteld spuitmondje. -
5
Verwarm de olie in een pan, doe de mais erbij en dek af. Schud af en toe op. Verwijder het deksel als de mais niet meer poft en giet de karamelsaus erover.
-
6
Draai de cakejes om en versier met toefjes van de botercrème en de popcorn. Serveer met extra karamelsaus.