Recept

Cappuccino-gezouten karamel-ijstaart

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Weinig desserts die zo bij eindejaar horen als een ijstaart... en deze maak je helemaal zelf!

Dit dessert kun je makkelijk een week op voorhand maken. Nog een plus: doordat je het in de diepvries bewaart, hou je genoeg ruimte in de koelkast voor andere gerechten. 

bereiding
  1. 1

    Maak eerst de karamel. Doe 20 milliliter water met de suiker in een steelpannetje en warm het mengsel op. Laat de suiker zonder roeren karamelliseren.

  2. 2

    Warm intussen de slagroom op met de boter en de ahornsiroop. Als de suiker gekaramelliseerd is, voeg je de warme room eraan toe. Let op voor spatten! Laat al roerend nog 2 minuten samen inkoken en voeg het zout toe. Laat de karamel even afkoelen en giet hem in een flesje of spuitzak.

  3. 3

    Maak de ijsvulling. Warm 50 milliliter van de slagroom op met de oploskoffie. Meng goed en laat het mengsel afkoelen. Klop de rest van de slagroom lobbig met de gecondenseerde melk. Roer er dan voorzichtig de koffieroom door.

  4. 4

    Smelt de chocolade au bain-marie. Verkruimel de crèpe dentelle-koekjes. Smelt de boter en meng ze met de koekkruimels.

  5. 5

    Bekleed de bakvorm met vershoudfolie. Leg de koekjesmengeling onderaan in de vorm. Giet er een laagje slagroom op. Zet de vorm 1 uur in de diepvries. Bewaar intussen de rest van de slagroom in de koelkast, de karamel op kamertemperatuur en de gesmolten chocolade au bain-marie.

  6. 6

    Haal de taart uit de diepvries, besprenkel de bevroren room met gesmolten chocolade en karamel en zet de vorm opnieuw 1 uur in de diepvries.

  7. 7

    Giet er opnieuw een laagje slagroom over en zet de vorm weer 1 uur in de diepvries. Eindig met gesmolten chocolade en karamel en zet de taart nog minstens 1 nacht in de diepvries.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Cappuccino-gezouten karamel-ijstaart

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!