Zoete aardappel gevuld met peer, geitenkaas en noten
bereiding
-
1
Verwarm de oven voor op 180°C. Halveer de zoete aardappelen, hol ze uit, maar laat ± 1 cm vruchtvlees zitten. Snij de rest van het vruchtvlees in blokjes. Spoel de peer, verwijder het klokhuis en snij in blokjes.
-
2
Meng de zoete aardappel en peer met de helft van de geitenkaas en de kruiden. Kruid met peper en zout.
-
3
Vul er de aardappelen mee en bestrooi met de rest van de geitenkaas en 3⁄4 van de gehakte walnoten. Leg in een ingevette ovenschaal en besprenkel met olijfolie. Schuif 20 à 25 min. in de voorverwarmde oven.
-
4
Spoel de veldsla en meng met de rode ui en de rest van de noten. Maak een vinaigrette met 4 eetlepels olijfolie en 2 eetlepels balsamicoazijn. Breng op smaak met peper, zout en honing. Sprenkel over de sla.
Ingrediënten voor
4 personen- zoete aardappelen4
- geitenkaasjes2
- peer1
- walnoten (gehakt)80 g
- koriander (gehakt)2 el
- bladpeterselie (gehakt)2 el
- tijm (gehakt)1 el
- veldsla100 g
- rode ui1
- balsamicoazijn
- olijfolie
- honing
- peper en zout