Noedelsalade met rundvlees en komkommer
bereiding
-
1
Meng de ingrediënten voor de marinade en leg het rundvlees erin. Dek af en zet aan de kant.
-
2
Maak de salade. Kook de sobanoedels volgens de aanwijzingen op de verpakking. Laat de erwtjes de laatste 3 minuten mee koken. Giet af en spoel de noedels en erwtjes onder koud stromend water. Laat goed uitlekken
-
3
Spoel de komkommer en snij hem in fijne reepjes. Maak de lenteuitjes schoon en hak ze fijn. Schep de komkommer en lenteui onder de noedels met de erwtjes. Breng op smaak met de rijstwijn, sojasaus en sesamolie.
-
4
Schroei het rundvlees 1 minuut aan elke kant op hoog vuur in de wok. Laat 5 minuten rusten in aluminiumfolie.
-
5
Meng de sesamzaadjes met het grof zeezout. Verdeel de noedelsalade over kommetjes. Snij het rundvlees in dunne plakjes en schik op de salade. Werk af met de sesamzoutmengeling en de rest van de marinade.