Gefrituurde ansjovisjes
bereiding
-
1
Spoel de ansjovisjes, dep ze droog met keukenpapier. Kruid met peper, zout en piment d’Espelette. Haal ze door de bloem en zorg ervoor dat de visjes helemaal bedekt zijn.
-
2
Doe een flinke laag olie (1 vinger dik) in een diepe pan en laat goed heet worden. Bak er in porties de visjes goudbruin en knapperig in (dat duurt 3 à 4 minuten). Schep ze met een schuimspaan uit de pan. Laat uitlekken op keukenpapier.
-
3
Serveer de visjes met een partje citroen en een sausje naar keuze.
-
4
LEKKER KRUIDIG
Ideaal om erbij te serveren: kruidenmayonaise. Meng 4 el (het liefst zelfgemaakte) mayonaise met 1 kl pittige mosterd, 3 el gehakte tuinkruiden (peterselie, oregano, bieslook, kervel...) en
1 koffielepel gehakte kappertjes. Kruid met peper en zout.