Tajine met kip, pruim en wortel
bereiding
-
1
Pel de ui en snij in partjes. Schil de wortelen en snij ze in grote stukken. Pel de knoflook. Verhit een beetje olijfolie in de tajine, kruid de kip met peper en zout, en bak kort aan. Haal de kip weer uit de tajine.
-
2
Bak de ui, de knoflook en de wortelen in het braadvet van de kip. Leg de kip op de wortelen en voeg de specerijen toe. Overgiet met de kippenbouillon en zet het deksel op de tajine. Laat 30 minuten sudderen op een matig tot zacht vuur.
-
3
Spoel de pruimen en snij ze in partjes. Kleur ze aan in wat boter in een pan. Doe ze in de tajine en laat ze nog 5 minuten meestoven.
-
4
Breng op smaak met citroen sap. Bereid de couscous volgens de aanwijzingen op de verpak king. Rooster de zonnebloem pitten droog tot ze beginnen te kleuren. Spoel de peterselie. Werk de tajine af met de zonnebloempitten en peterselie en serveer met de couscous.