Recept

Churros

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Tip: spuit de churros steeds met een stervormig mondje om ongelukken te vermijden.

bereiding
  1. 1

    Breng 500 ml water met een snuifje zout afgedekt aan de kook. Voeg in één keer de bloem toe en roer goed met een houten lepel. Laat 3 minuten al roerend goed warm worden, tot het deeg als een klomp van de bodem van de pan loslaat. Doe het deeg in een kom, dek af en laat 10 minuten rusten. Doe het vervolgens in een spuitzak met stervormig tuitje (ongeveer 1 cm diameter).

  2. 2

    Verwarm de olie in de frituurpan voor op 170°C.

  3. 3

    Zet het mandje van de frituurpan naar beneden, in de olie. Spuit vervolgens reepjes van ongeveer 12 cm deeg in de hete olie (voorzichtig!). Snij de reepjes op de gewenste lengte af met een mes. Laat ze 4 à 5 minuten bakken in de frituurolie, tot ze goudbruin zijn.

  4. 4

    Haal de churros uit het vet en laat ze uitlekken op een vel keukenpapier. Bestrooi ze met suiker en eet ze warm. Lekker met chocoladesaus!

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Churros

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!