Ricottataart met vijgen-mozzarellasalade
bereiding
-
1
Verwarm de oven voor tot 200°C. Leg het deeg in een bakvorm. Pel en snipper de knoflook. Meng samen met de eitjes onder de ricotta. Kruid met de tijm, zwarte peper van de molen en zout. Verdeel over het bladerdeeg en bak 20 minuten in de oven. Laat even afkoelen.
-
2
Spoel de tomaten en snij in verschillende groottes. Spoel en snipper de munt
en de peterselie en schep ze onder de tomaten. Breng op smaak met een flinke scheut olijfolie, zwarte peper van de molen en een snuifje zout. Spoel de basilicumblaadjes -
3
Pel en snipper de sjalotten. Meng ze met de rodewijnazijn, de balsamicosiroop en 4 eetlepels olijfolie tot een vinaigrette. Breng op smaak met zwarte peper van de molen en zout. Spoel de vijgen en snij ze in partjes. Scheur de mozzarella in stukjes. Schep om met de basilicumblaadjes en de vinaigrette.
-
4
Verdeel de tomaten over de taart. Serveer met de vijgensalade.
-
5
GOED GESNEDEN
Je laat de taart het best enkele minuten afkoelen. Zo wordt ze steviger en kun je ze beter versnijden.