Recept

Chocolademarshmallowtaart

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Deze chocolademarshmallowtaart is een makkelijk en lekker dessert voor kerst!

bereiding
  1. 1

    Verwarm de oven voor op 180°C. Verkruimel de koekjes en meng met de gesmolten boter. Leg een laagje van de koekjesmengeling op de bodem en wand van een ingevette ronde taartvorm. Druk goed aan en laat een halfuur rusten in de koelkast.

  2. 2

    Bak de bodem 10 minuten in de voorverwarmde oven en laat afkoelen.

  3. 3

    Zeef de bloem met het cacaopoeder en het zout. Doe de chocolade met 150 ml water, de bruine suiker en de boter in een kom en smelt au bain-marie. Haal van het vuur. Roer er de gezeefde bloem door en daarna het ei.

  4. 4

    Giet de vulling op de koekjesbodem en bak 10 minuten op 180°C. Laat afkoelen.

  5. 5

    Strooi net voor het serveren de marshmallows en een laagje poedersuiker over de chocoladetaart. Zet de taart nog even onder de grill of smelt het bovenste laagje met een klein gasbrandertje.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Chocolademarshmallowtaart

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!