Lamsspiesjes met seldertzatziki
bereiding
-
1
Maak de tzatziki. Spoel de snackkomkommers, rasp ze fijn en knijp het overtollige vocht eruit. Spoel de selder en snij de stengels in fijne boogjes. Meng de komkommer en de selder onder de Griekse yoghurt. Pel en snipper de knoflook. Spoel en snipper de munt. Doe bij de yoghurt en breng op smaak met flink wat peper van de molen en een snuifje zout.
-
2
Pel en snipper de ui. Maak de chilipeper schoon en hak hem fijn zonder de zaadjes. Spoel en snipper de koriander en de munt. Hou enkele blaadjes apart. Meng alles onder het gehakt en kruid met 2 el ras el hanout. Vorm dikke worstjes van de gehaktmengeling en steek ze op een satéstokje.
-
3
Verhit een scheutje olijfolie in een grillpan en bak de spiesjes in 10 minuten goudbruin en gaar.
-
4
Spoel de krulandijvie en zwier droog. Snij hem in reepjes. Verwarm de tortilla’s volgens de aanwijzingen op de verpakking.
-
5
Beleg elke wrap met krulandijvie en leg er een spiesje op. Werk af met een flinke lepel tzatziki en de rest van de koriander en munt.