Struisvogelsteak met salie en selder-appelpuree
bereiding
-
1
Snij de knolselder en stukjes. Schil de aardappelen en snij ze in kleine blokjes. Schil de appels, verwijder het klokhuis en snij in stukjes. Snipper een uitje fijn.
-
2
Kook de knolselder- met de aardappelstukjes gaar in gezouten water, in 20 minuten.
-
3
Fruit het gesnipperde uitje in wat boter en strooi er 1 lepel bruine suiker over.
-
4
Blus met de witte wijn en doe er de appelstukjes, en wat gedroogde tijm bij. Laat 10 minuten garen onder deksel.
-
5
Giet de aardappelen af en pureer met de stamper. Doe er wat boter, peper, zout en de gestoofde appel bij.
-
6
Bak de struisvogelsteaks zo’n 3 minuten langs beide kanten (iets langer als u ze meer doorbakken wilt) in wat boter en kruid met peper en zout. Serveer de steaks met de puree en enkele salieblaadjes.
Voorbereiding