Recept

Struisvogelsteak met salie en selder-appelpuree

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Exotisch wild op z'n best.

bereiding

    Voorbereiding

  1. 1

    Snij de knolselder en stukjes. Schil de aardappelen en snij ze in kleine blokjes. Schil de appels, verwijder het klokhuis en snij in stukjes. Snipper een uitje fijn.

  2. 2

    Kook de knolselder- met de aardappelstukjes gaar in gezouten water, in 20 minuten.

  3. 3

    Fruit het gesnipperde uitje in wat boter en strooi er 1 lepel bruine suiker over.

  4. 4

    Blus met de witte wijn en doe er de appelstukjes, en wat gedroogde tijm bij. Laat 10 minuten garen onder deksel.

  5. 5

    Giet de aardappelen af en pureer met de stamper. Doe er wat boter, peper, zout en de gestoofde appel bij.

  6. 6

    Bak de struisvogelsteaks zo’n 3 minuten langs beide kanten (iets langer als u ze meer doorbakken wilt) in wat boter en kruid met peper en zout. Serveer de steaks met de puree en enkele salieblaadjes.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Struisvogelsteak met salie en selder-appelpuree

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!