Doperwtjescrème met gepocheerd ei
bereiding
-
1
Blancheer de doperwtjes 3 minuten in gezouten water.
Giet ze af.
Laat ze schrikken onder koud water en goed uitlekken.
-
2
Pureer ze vluchtig met de (warme) bouillon.
Voeg er de room aan toe en verwarm weer op een heel zacht vuur.
Kruid met peper en zout.
Verdeel de erwtjescrème over minipotjes of diepe borden.
-
3
Breng water aan de kook in een brede kookpan.
Breek een ei in een kopje.
Roer met de garde een draaikolkje in het kokende water.
Laat 2 tot 3 minuten koken, of tot het eiwit gestold is en de dooier nog vloeibaar.
-
4
Schep het met een schuimspaan uit het water, laat even uitlekken.
Leg het op de erwtjescrème.
Doe hetzelfde met de andere eitjes.
-
5
Strooi op elk ei wat fleur de sel en werk af met sprietjes bieslook.
Serveer meteen.