Erwtenstoemp met gerookte zalm en gepocheerd ei
bereiding
-
1
Schil de aardappelen en kook ze gaar in gezouten water. Kook de erwtjes gaar in gezouten water. Giet de aardappelen en de erwtjes af. Plet ze samen tot een smeuïge stoemp en doe er de melk en de boter bij. Kruid de stoemp met peper en zout.
-
2
Breng water aan de kook met een flinke scheut azijn. Breek elk eitje apart in een kopje. Zet het vuur wat lager en breng het water net onder het kookpunt. Maak met een garde een draaikolk in het water. Laat hier voorzichtig 1 ei in glijden. Pocheer het zo’n 3 minuten. Haal het ei uit het water met een schuimspaan en laat het uitlekken op een bordje met keukenpapier. Pocheer zo alle eitjes.
-
3
Lepel de erwtenstoemp op de borden, schik er de gerookte zalm bij en leg er de gepocheerde eitjes op. Werk het gerecht af met de zalmeitjes, de verse dille en de geplette rozepeperbolletjes.