Gekaramelliseerde vijgen met kokosijs
bereiding
-
1
Snij het vanillestokje doormidden en schraap er de zaadjes uit. Verwarm de kokosmelk tot aan het kookpunt met de suiker, de vanillezaadjes én het stokje. Voeg dan het in één eetlepel koud water opgeloste maïszetmeel toe. Blijf roeren en laat nog enkele minuten koken. Laat het geheel afkoelen. Draai het mengsel in de ijsmachine tot ijs.
-
2
Rooster de kokosschilfers in een pan zonder vetstof.
-
3
Halveer de vijgen. Smelt de honing samen met een klontje boter in een koekenpan en leg de vijgen met de snijkant naar beneden in de honing. Laat ze zachtjes karamelliseren.
-
4
Serveer de vijgen warm met geroosterde kokosschilfers, een schep kokosijs en de honingkaramel.
-
5
Heb je geen ijsmachine? Doe dan de afgekoelde kokosmelk in een diepvriesdoos en laat 2 uur bevriezen. Meng vervolgens met een klopper. Herhaal dit om het uur, tot je heerlijk zacht ijs hebt.
TIP