Ananas met rumsabayon
bereiding
-
1
Verwarm de ovengrill voor op 150°C.
Schil de ananas, snij hem in vier mooie plakken en verwijder de harde kern.
-
2
Vet een bakblik in met de boter. Leg er de plakken ananas op en bestrooi ze met rietsuiker. Zet de plaat onder de grill en laat de plakken goudbruin kleuren. Draai ze een paar keer om.
-
3
Doe de eidooiers in een pannetje met dikke bodem. Roer ze los met de fijne suiker en klop het mengsel tot een lichtgeel schuim. Doe er de rum en het citroensap bij.
-
4
Zet het pannetje in een warmwaterbad tegen de kook aan en klop tot het mengsel bindt en tot er een lint van de klopper loopt.
-
5
Leg op vier dessertborden een plak ananas, daarop een bolletje citroensorbet. Lepel er de warme sabayon over. Werk af met een physalisvruchtje en serveer meteen.
Voorbereiding