Gepofte aardappel met groenten en zure room
bereiding
-
1
Verwarm de oven voor op 180°C. Wrijf de aardappelen in met olijfolie en strooi er grof zout over. Leg op een bakplaat en zet 35 à 40 minuten (afhankelijk van de dikte van de aardappelen) in de oven.
-
2
Rooster de noten kort in een pan zonder vetstof en zet opzij. Verdeel de broccoli in roosjes en halveer de peultjes. Spoel de spinazie en laat goed uitlekken.
-
3
Verhit de arachideolie in een wok en roerbak de groenten tot ze beetgaar, maar nog knapperig zijn. Voeg er de spinazie als laatste aan toe.
-
4
Pel en pers de knoflook en voeg samen met de bieslook toe aan de zure room. Kruid met peper en zout.
-
5
Snij de aardappelen half in en duw een beetje open. Verdeel er de groenten en de notenmix over, strooi er wat pompoenpitten over en serveer met de zure room.