Recept

Wildstoofpot met appeltjes en cranberry's

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Dit recept voor wildstoofpot met appeltjes en cranberry's is perfect voor kerst!

bereiding
  1. 1

    Meng alles voor de marinade. Doe er het vlees bij en zet een nacht in de koelkast.

  2. 2

    Pel en snipper de sjalotten. Haal het vlees uit de marinade en dep droog. Zeef de marinade. Braad het vlees rondom aan in boter of olie. Doe er de sjalot bij. Roerbak 1 minuut. Strooi er de bloem bij en schep om.

  3. 3

    Blus met de wildfond en voeg er de gezeefde marinade aan toe tot het vlees net onderstaat. Dek af en laat 1,5 tot 2 uur stoven. Roer de aalbessengelei door de saus.

  4. 4

    Spoel de appelen en haal er het klokhuis uit. Snij elke appel in 4 plakken. Strooi er de suiker over en bak ze in wat boter goud- bruin. Warm de cranberrycompote op. Bak de champignons in een andere pan goudbruin, kruid met peper en zout. Bak de kroketjes.

  5. 5

    Serveer de stoofpot met de gebakken appelen, cranberry’s en kroketten.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Wildstoofpot met appeltjes en cranberry's

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!