Soezen met koffie-botercrème
bereiding
-
1
Verwarm de oven voor op 200°C.
-
2
Breng 120 ml water aan de kook met de boter en wat zout. Voeg er in één keer de bloem aan toe. Roer met een houten lepel tot het deeg als een bal van de bodem loskomt.
-
3
Haal van het vuur. Roer er een voor een de eieren door, wacht tot het vorige volledig opgenomen is. Roer tot een soepel beslag.
-
4
Bekleed een bakplaat met bakpapier en doe het deeg in een spuitzak. Spuit toefjes ter grootte van een pingpongbal op de bakplaat, laat genoeg afstand. Bestrooi met amandelschilfers en bestrijk met losgeklopt eiwit. Bak de soezen 20 minuten in de oven (open de deur niet!).Laat afkoelen op een rooster.
-
5
Smelt de chocolade au bain-marie. Roer de boter romig en doe er geleidelijk de poedersuiker en het cacaopoeder bij. Roer glad. Voeg er de chocolade, de koffie en het vanille-extract aan toe. Klop tot een luchtige crème. Schep de boterroom in een spuitzak met kartelmond. Snij de soezen open, vul met de koffiecrème en zet de kapjes er weer op. Werk af met poedersuiker.