Recept

Profiteroles met ijs

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Een héérlijk klassiek dessert, perfect voor de feesten!

Zo maak je ze op voorhand!

Je kunt de soesjes al een dag eerder bakken. Bewaar ze na het afkoelen in een afgesloten doos. Wanneer je ze wilt serveren, verstuif dan wat water over de bolletjes en zet ze nog heel even in een warme oven.

bereiding
  1. 1

    Verwarm de melk met 125 milliliter water en voeg de boter en het zout toe. Laat de boter rustig smelten. Voeg de bloem toe, zet het vuur laag en meng krachtig met een houten lepel tot een mooie deegbal. Zet het vuur uit en laat het beslag wat afkoelen.

  2. 2

    Zet de pot van het vuur. Spatel er één voor één de eieren krachtig onder. Roer elk ei door het beslag tot het er helemaal in opgenomen is. Roer tot het beslag soepel is en het elk ei heeft opgenomen.

  3. 3

    Verwarm de oven voor op 200°C. Bekleed een ovenplaat met bakpapier en bestrijk het met wat olie. Doe het soezenbeslag in een spuitzak en spuit ongeveer 16 egale toefjes van het deeg. Hou voldoende afstand tussen de hoopjes deeg, want ze verdubbelen bijna in omvang. Bak ze in ongeveer 15 à 20 minuten goudbruin en gaar in de oven. Zet de oven uit, maar laat de soezen er nog even in staan om af te koelen. Open de oven niet, anders kunnen de profiteroles inzakken.

  4. 4

    Rooster de amandelschilfers ondertussen goudbruin in een droge koekenpan en laat ze afkoelen. Maak ook de chocoladesaus. Hak de chocolade in stukjes. Verwarm 100 milliliter water met de suiker in een steelpannetje tot je een siroop krijgt. Laat er al roerend de fondant chocolade in smelten.

  5. 5

    Snij per persoon een 4-tal profiteroles middendoor. Gebruik hiervoor een gekarteld mes (een broodmes of een tomatenmes) en vul ze met een bolletje roomijs. Leg ze op bordjes of ondiepe schaaltjes en giet er chocoladesaus over. Werk de profiteroles af met de geroosterde amandelschilfers en serveer meteen.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Profiteroles met ijs

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!