Risotto met garnalen en asperges
bereiding
-
1
Maak de fumet. Doe de garnalenkoppen in een grote kookpot, voeg 1,5 liter water toe en breng aan de kook. Voeg de kruiden toe, doe er 1 eetlepel zeezout en een snuifje peper bij en laat 20 minuten sudderen tot de koppen wit zijn. Giet ze door een zeef en vang het vocht op.
-
2
Pel en snipper de ui. Pel en pers de kno ook. Fruit de ui en de knoflook in olijfolie. Voeg de rijst toe en laat glazig worden. Blus met de wijn en kruid met peper.
-
3
Voeg de garnalenfumet toe. Zet het vuur lager en dek af met een deksel. Roer regelmatig om. De risotto is klaar als de rijst al het vocht heeft opgenomen.
-
4
Schil de asperges en verwijder de houtachtige onderkanten. Kook ze 7 minuten in gezouten water. Neem de pot van het vuur en laat de asperges nog 7 minuten rusten in het kookvocht. Snij ze in gelijke stukken. Spoel en snipper de bieslook.
-
5
Meng de asperges en garnalen voorzichtig onder de risotto. Roer er de boter en de parmezaan door en werk af met de bieslook.