Fleurige kropsla met avocado-kruidendressing
bereiding
-
1
Spoel voor de dressing de peterselie, het basilicum, de dragon en de koriander en schud ze droog. Pluk de dragon-, peterselie- en basilicumblaadjes. Pel het teentje knoflook. Snij de avocado doormidden, draai beide helften in tegenwijzerzin van elkaar los en haal de pit eruit. Verwijder de schil.
-
2
Mix de kruiden in de blender. Voeg de ansjovisjes en het avocadovruchtvlees toe, pers er het teentje knoflook bij en mix nog even door.
-
3
Schep de avocado-kruidencrème over in een kom en roer er de zure room door. Roer er druppelsgewijs de olijfolie door, zoals je zou doen om mayonaise te maken. Kruid de dressing met peper en zout en roer er ook het citroensap door.
-
4
Maak de sla goed schoon, spoel de bladeren en zwier ze droog. Schik de sla op een schaal en garneer met eetbare bloemen en wat fijngesnipperde bieslook. Serveer de dressing in een kommetje.