Geglaceerde zalm met bloemkoolcouscous en groene asperges
bereiding
-
1
Verwarm de oven voor tot 200°C.
-
2
Leg de zalmfilets met de velkant naar onderen op een met bakpapier beklede ovenplaat. Bestrijk ze met de honing en kruid ze met zwarte peper van de molen en een snuifje zout.
-
3
Spoel de groene asperges en snij het houtachtige uiteinde eraf. Besprenkel ze met een scheutje olie, zwarte peper en een snuifje zout. Leg ze bij de zalmfilets en zet ze 15 minuten in de oven.
-
4
Pel en snipper de uien en de kno ook en fruit ze aan in wat olie. Kruid met de garam massala en laat verder bakken tot de uien en de knoflook zacht zijn.
-
5
Maak de bloemkool schoon en hak ze fijn in de keukenrobot zodat je een couscousachtige structuur krijgt. Voeg de bloemkool toe aan de pan met de uien en laat zo’n 3 minuten roerbakken tot ze niet meer rauw maar wel nog knapperig is. Hak de peterselie fijn en schep onder de couscous.
-
6
Verdeel de bloemkoolcouscous over de borden. Schep er een zalmfilet en enkele groene asperges op. Serveer meteen.