Burger van kikkererwten en havermout
bereiding
-
1
Pureer de kikkererwten en de maïs in de blender. Maal het niet te fijn. Meng er de barbecuesaus, de cayenne- peper en het kerriepoeder door. Breng op smaak met peper en zout, citroensap en 2 eetlepels olijfolie en meng er 8 eetlepels havermout door. Voeg extra havermout toe als het mengsel nog te slap aanvoelt. Laat 10 minuten rusten.
-
2
Maak van het mengsel 8 burgers. Strooi de rest van de havermout op een bord en druk er de burgers aan beide kanten in. Laat ongeveer een halfuurtje rusten in de koelkast.
-
3
Verhit ondertussen 2 eetlepels olijfolie in een pan en bak de burgers 3 minuten langs beide kanten.
-
4
Snij de paprika en tomaat in plakjes. Beleg 4 burgers met sla, enkele plakjes tomaat en paprika. Leg er een tweede burger bovenop. Serveer met de rest van de sla. Lekker met ketchup of een lichte yoghurtdressing.