Recept

Burger van kikkererwten en havermout

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

bereiding
  1. 1

    Pureer de kikkererwten en de maïs in de blender. Maal het niet te fijn. Meng er de  barbecuesaus, de cayenne- peper en het kerriepoeder door. Breng op smaak met peper en zout, citroensap en 2 eetlepels olijfolie en meng er 8 eetlepels havermout door. Voeg extra havermout toe als het mengsel nog te slap aanvoelt. Laat 10 minuten rusten.

  2. 2

    Maak van het mengsel 8 burgers. Strooi de rest van de havermout op een bord en druk er de burgers aan beide kanten in. Laat ongeveer een halfuurtje rusten in de koelkast.

  3. 3

    Verhit ondertussen 2 eetlepels olijfolie in een pan en bak de burgers 3 minuten langs beide kanten.

  4. 4

    Snij de paprika en tomaat in plakjes. Beleg 4 burgers met sla, enkele plakjes tomaat en paprika. Leg er een tweede burger bovenop. Serveer met de rest van de sla. Lekker met ketchup of een lichte yoghurtdressing.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Burger van kikkererwten en havermout

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!