Zoete aardappel en geroosterde bietjes
bereiding
-
1
Verwarm de oven voor op 180°C. Schik de zoete aardappelen en bieten op een met bakpapier beklede ovenplaat, besprenkel met olijfolie. Kruid met peper en zout en de aard- appelen met paprikapoeder. Laat ± 20 minuten roosteren, keer de partjes om halverwege de baktijd.
-
2
Laat de pitabroodjes 5 minuten in de oven roosteren. Breek ze in stukken.
-
3
Meng in een schaal de spinazie en snijbietblaadjes, de kalkoenfilet, de rode ui, de geroosterde aardappel en biet.
-
4
Overgiet met de braadjus. Werk af met pompoenpitten en bestrooi met za’atar.
Ingrediënten voor
4 personen- kalkoenfilet (plakjes)150 g
- zoete aardappelen (in stukken)2
- rode bieten (geschild en in stukken)2
- jonge spinazie (en snijbietblaadjes)100 g
- rode ui (in ringen)1
- pompoenpit4 el
- pitabroodjes4
- za'atar2 el
- paprikapoeder
- olijfolie3 el
- peper en zout