Recept

Zoete aardappel en geroosterde bietjes

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Zomerse groentenschotel

bereiding
  1. 1

    Verwarm de oven voor op 180°C. Schik de zoete aardappelen en bieten op een met bakpapier beklede ovenplaat, besprenkel met olijfolie. Kruid met peper en zout en de aard- appelen met paprikapoeder. Laat ± 20 minuten roosteren, keer de partjes om halverwege de baktijd.

  2. 2

    Laat de pitabroodjes 5 minuten in de oven roosteren. Breek ze in stukken.

  3. 3

    Meng in een schaal de spinazie en snijbietblaadjes, de kalkoenfilet, de rode ui, de geroosterde aardappel en biet.

  4. 4

    Overgiet met de braadjus. Werk af met pompoenpitten en bestrooi met za’atar.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Zoete aardappel en geroosterde bietjes

Ingrediënten voor

4 personen
  • kalkoenfilet (plakjes)150 g
  • zoete aardappelen (in stukken)2
  • rode bieten (geschild en in stukken)2
  • jonge spinazie (en snijbietblaadjes)100 g
  • rode ui (in ringen)1
  • pompoenpit4 el
  • pitabroodjes4
  • za'atar2 el
  • paprikapoeder
  • olijfolie3 el
  • peper en zout

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!