Kipburger met avocadosalsa
bereiding
-
1
Kook de linzen gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking.
-
2
Meng het gehakt met het ei, het hazelnootpoeder, de kruiden en de peterselie. Breng op smaak met peper en zout. Vorm 4 burgertjes van het mengsel met dezelfde diameter als de tomaten.
-
3
Verhit wat boter of olie in een pan, leg er de burgers in en bak aan beide zijden goudbruin en gaar in 4 à 5 minuten per kant. Laat de burgers uitlekken op keukenpapier en hou ze warm onder folie.
-
4
Halveer intussen de tomaten. Prak de avocado fijn en meng met de geraspte schil en het sap van de limoen. Meng er de Griekse yoghurt door en breng verder op smaak met peper en zout. Leg tussen elke tomaat een burger en wat van de salsa.
-
5
Pel de rode ui en snij ‘m in ringen. Meng de uitgelekte linzen met de waterkers, rode ui en kappertjes. Voeg de olie en azijn toe en breng verder op smaak met peper en zout. Serveer bij de kiptomatenburger.