Met ricotta gevulde courgettebloemen
bereiding
-
1
Schrob de citroen goed schoon onder heet water, wrijf droog en rasp de schil. Rasp de parmezaan. Spoel de citroentijm, schud droog en pluk de blaadjes.
-
2
Doe de ricotta in een kommetje, kruid met een greepje fleur de sel en wat versgemalen peper, meng er de geraspte parmezaan en citroenschil door en ten slotte de citroentijm.
-
3
Wrijf de courgettebloemen voorzichtig schoon met een zuivere keukendoek. Open de bloemblaadjes en verwijder de stamper.
-
4
Vul de courgettebloemen met de ricottavulling en sluit de bloemblaadjes weer door ze lichtjes om elkaar te draaien. Bind ze voorzichtig op met een eindje keukengaren.
-
5
Verhit de olijfolie in een koekenpan met antiaanbaklaag en bak de gevulde courgettebloemen 2 minuten. Draai ze voorzichtig om en bak ze nogmaals 2 minuten. Serveer meteen.