Recept

Met ricotta gevulde courgettebloemen

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

bereiding
  1. 1

    Schrob de citroen goed schoon onder heet water, wrijf droog en rasp de schil. Rasp de parmezaan. Spoel de citroentijm, schud droog en pluk de blaadjes.

  2. 2

    Doe de ricotta in een kommetje, kruid met een greepje fleur de sel en wat versgemalen peper, meng er de geraspte parmezaan en citroenschil door en ten slotte de citroentijm.

  3. 3

    Wrijf de courgettebloemen voorzichtig schoon met een zuivere keukendoek. Open de bloemblaadjes en verwijder de stamper.

  4. 4

    Vul de courgettebloemen met de ricottavulling en sluit de bloemblaadjes weer door ze lichtjes om elkaar te draaien. Bind ze voorzichtig op met een eindje keukengaren.

  5. 5

    Verhit de olijfolie in een koekenpan met antiaanbaklaag en bak de gevulde courgettebloemen 2 minuten. Draai ze voorzichtig om en bak ze nogmaals 2 minuten. Serveer meteen.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Met ricotta gevulde courgettebloemen

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!