Pannenkoekjes met spinazie, feta en gerookte zalm
bereiding
-
1
Mix de zelfrijzende bloem met de melk en de eieren tot een homogeen deeg. Kruid met peper en zout en voeg de spinazie toe. Mix verder tot een glad groen deeg.
-
2
Verhit een scheutje olijfolie in een pan. Giet er een pollepel van het beslag in en bak ‘groene’ pannenkoeken. Herhaal met de rest van het beslag.
-
3
Serveer de pannenkoekjes met de gerookte zalm en brokkel er de feta over. Snipper er wat bieslook bij en besprenkel met wat extra olijfolie.
-
4
CITROENBOTER MAAKT HET AF
Meng 100 g zachte boter (op kamertemperatuur) met het sap en de rasp van 1 bio-citroen. Kruid met peper en zout en vorm een rolletje. Wikkel in plasticfolie en laat opnieuw opstijven in de koelkast. Snij in plakjes en laat smelten over de warme pannenkoekjes.