Torentje van hartige pannenkoekjes met gerookte zalm en appel
bereiding
-
1
Maak de pannenkoekjes. Meng het bakpoeder met de bloem en kruid met peper en zout. Klop het ei los met de melk, de room en de bieslook en giet dit al kloppend bij het bloemmengsel. Laat 10 minuten rusten.
-
2
Pel de ui en snij ‘m in fijne ringen. Verwarm de wijnazijn met de suiker en leg er de uiringen in. Laat 10 minuten trekken. Kruid de cottagecheese met peper en zout. Meng de mierikswortelcrème onder de mayonaise en schep het mengsel onder de zalmblokjes. Spoel de appel en snij ‘m met de schil in dunne plakjes.
-
3
Bak dunne pannenkoekjes van het beslag. Steek met een uitsteekring 12 cirkels van ongeveer 8 cm diameter uit elk pannenkoekje. Leg een pannenkoekje op elke bord. Beleg met twee plakjes appel, wat cottagecheese, enkele ringen rode ui,, een lepel zalmblokjes en plukjes waterkers. Herhaal en eindig met een pannenkoekje. Werk het torentje af met nog wat rode ui, waterkers en de zalmeitjes.