Winterwarme eggnog
bereiding
-
1
Splits de eieren. Doe de dooiers samen met de suiker in een mengkom en klop met een garde tot het als een lint van de klopper loopt. Warm de melk op in een steelpannetje. Voeg wat kaneel naar smaak toe. Giet de hete melk geleidelijk over de opgeklopte dooiers en roer het geheel met een houten lepel snel door elkaar.
-
2
Doe alles terug in het steelpannetje. Zet het mengsel op een zeer zacht vuur en blijf roeren met de lepel tot je een licht gebonden room krijgt, laat zeker niet koken. De eggnog heeft de juiste dikte als deze in een dun laagje aan de lepel blijft kleven (na zo’n 6 à 7 minuten). Voeg dan de whisky, de rum en de vanille toe.
-
3
Klop de slagroom stijf met de 2 el suiker. Serveer de lauwe eggnog in kleine glaasjes. Lepel de slagroom erbovenop. Werk af met chocoladeschilfers.