Eggnog met karamel
bereiding
-
1
Maak de karamelsaus. Doe de suiker in een pannetje op een laag vuur en voeg water toe. Laat de suiker langzaam en zonder roeren oplossen in het water.
-
2
Voeg de room toe zodra de suiker is opgelost en een karamelkleur krijgt. Blijf roeren tot je een egaal mengsel hebt. Haal van het vuur en voeg de boter toe. Schenk de karamel voorzichtig in een kommetje en laat afkoelen.
-
3
Maak de eggnog. Breng de melk met room, de kaneelstokjes, en het vanille-extract aan de kook op een middelhoog vuur. Haal de pan van het vuur en laat 10 minuten trekken.
-
4
Klop de hele eieren op met de suiker tot de suiker is opgelost en het eimengsel in volume verdubbeld is. Voeg het eimengsel toe aan de melk en klop het geheel mooi op tot een homogene massa. Voeg de karamelsiroop, het zeezout en de rum toe.
-
5
Klop net voor het serveren de eiwitten stevig tot pieken. Giet de eggnog in de gla- zen. Werk af met het opgeklopte eiwit, wat nootmuskaat en de karamelsaus.